Kaip pasirinkti saulės elektrinės rangovą?

Kaip pasirinkti saulės elektrinės rangovą?

Elektrinės įrengimo procesas gali užtrukti nuo vieno iki trijų mėnesių.

Nusprendus statytis saulės elektrinę iškyla klausimas, kokį rangovą pasirinkti?  Kad jūsų saulės elektrinė būtų įrengta greitai ir kokybiškai ir jūs nenusiviltumėte, yra keletas dalykų į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį prieš pasirenkant saulės elektrinės statytoją.

Siūlome rinktis rangovą, kuris pasirūpins ir kokybiška produkcija ir pačios elektrinės įrengimo procesu, taip sutaupysite laiko ir išlaidų.

1.Patirtis

Rekomenduojame rinktis saulės elektrinių statytoją, kuris ne vienus metus dirba su saulės elektrinėmis ir gali pasidalinti nemažu kiekiu įgyvendintų projektų. Paprašykite nuotraukų su jau įgyvendintais projektais. Pasidomėkite, kaip planuojama montuoti saulės elektrinę ant jūsų tipo stogo dangos, palyginkite su kitų įmonių atsakymais.

2. Atestavimas ir sertifikatai

Renkantis rangovą vertėtų atkreipti dėmesį ir į turimus akreditacijas ir sertifikatus. Įmonė turi būti atestuota VERT Elektros įrenginių įrengimui ir eksploatavimui ir montuotojai turi turėti aukštalipių atestatus.

Rinkitės įmones, kurios dirba pagal ISO standartus (Tarptautinės standartizacijos organizacija). Tai parodo, kad įmonė rimtai žiūri į savo darbą ir nuolat gerina kokybės (ISO 9001), aplinkosaugos (ISO 14001) ir darbuotojų saugos ir sveikatos (ISO 45001) vadybos sistemą.

3. Įmonės finansinis pajėgumas

Rekvizitai.lt  puslapyje galite patikrinti ar įmonė turi pakankamai darbuotojų, kad užtikrintų sklandų darbą ir bendravimą. Taip pat, Rekvizitai.lt svetainėje galite pamatyti įmonės mokamus oficialius atlyginimus, skolas sodrai ir t.t. Pasidomėkite Rekvizitai.lt kiek metų darbo patirties turi Jūsų pasirinkta įmonė, įsitikinkite ar įmonė dirba tik su saulės elektrinėmis, mat padaugėjo įmonių, kurios nepaisant to jog dirba 20 ir daugiau metų, su saulės elektrinėmis neturi didelės patirties.

4. Naudojama įranga ir suteikiama garantija

Labai svarbu įsitikinti, kad rangovas yra oficialus atstovas įrangos, kurią siūlo ir gali užtikrinti oficialų garantinį laikotarpį savo produkcijai. Taip, pat, saulės elektrinių statytojas, kuris suteikia ne tik gamintojo, bet ir rangovo garantiją savo atliekamiems darbams gali užtikrinti, kad jūsų saulės elektrinė bus įrengta kokybiškai.

5. Draudimas

Įmonė turi civilinės atsakomybės draudimą ir atsiradus bet kokiai žalai, ji bus kompensuota, nepriklausomai nuo įmonės finansinių pajėgumų.

6. Dokumentacija ir jos tvarkymas

Rekomenduojame rinktis rangovus, kurie ne tik įrengia elektrinę bet ir padeda užpildyti visą dokumentaciją reikalingą APVA paramai gauti ir prijungimui prie ESO.

7. Žmonių atsiliepimai. Rekomendacijos

Visada galite pasiskaityti kitų žmonių atsiliepimus ar paklausti pažįstamų, kurie įsirengę saulės elektrinę.

8. Elektrinės priežiūra

Rinkitės saulės elektrinių įmones, kurios rūpinasi saulės elektrinės efektyviu darbu ir po jos įrengimo ir gali pasiūlyti serviso ir modulių plovimo paslaugas.

 

Planuojate įsirengti saulės elektrinę? Pasirinkite GREENUP.LT. Gaukite pasiūlymą: čia