Parama saulės elektrinėms

Įsirenk saulės elektrinę su iki 2550 Eur parama!

Sutaupykite su APVA parama

Kaip gauti paramą?

IŠ ESO GAUNATE PRIJUNGIMO SĄLYGAS

Padėsime užpildant paraišką sąlygoms gauti.

UŽPILDOTE PARAIŠKĄ APVIS SISTEMOJE

Padėsime Jums iškilus klausimams pildant paraišką. Instrukciją kaip užpildyti paraišką rasite čia: Paraiškos teikimo instrukcija

ĮGYVENDINAME JŪSŲ SAULĖS ELEKTRINĖS PROJEKTĄ

Visu saulės elektrinės įrengimo procesu pasirūpiname mes.

PATEIKIAME DOKUMENTUS ESO

Pateikiame visus reikalingus dokumentus prijungimui prie ESO tinklų, kad taptumėte gaminančiu vartotoju.

Paruošiame dokumentus kompensavimo prašymui

Paruošiame visą dokumentaciją, kurią po saulės elektrinės pajungimo pateiksite APVA.

APVA parama saulės elektrinėms 2024

Kitas kvietimas – II metų ketvirtį! Nepraleiskite progos pasinaudoti parama saulės elektrinei!

ES parama skirta fiziniams asmenims, ketinantiems įsirengti saulės elektrines privačioje valdoje arba įsigyti jas iš saulės parkų. Paramą saulės elektrinėms administruoja aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA). Parama skiriama ir planuojantiems didinti jau įrengtas saulės elektrines, maksimali kompensacija skiriama už 10 kW įrengtą galią. APVA paramos suma tiesiogiai priklauso nuo įrengtos saulės elektrinės galios.
Gyventojai, rinkdamiesi kvietimą, pirmiausia turi atsižvelgti į tai, ar įsirengiama nauja saulės elektrinė, ar tik didinama esamos elektrinės galia. Taip pat kvietimo pasirinkimas priklauso nuo to, kuriame regione yra jo nuosavybės teise valdomas elektros vartojimo objektas – Sostinės regione (Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės, Vilniaus rajonų bei Vilniaus miesto savivaldybėse) ar Vidurio ir Vakarų Lietuvos regionų (Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Utenos apskričių) savivaldybėse.
Projektus gyventojai turės įgyvendinti per 9 mėn. nuo paraiškos pateikimo dienos.

255€ / 1 KW

Tokio dydžio parama suteikiama kiekvienam, pretenduojančiam į paramą ir atitinkančiam kriterijus.

192€ / 1KW

Tokio dydžio parama skiriama didinant elektrinės galią – įsirengiant tik modulius, be inverterio

3-5 metai

Per tiek laiko atsipirks jūsų saulės elektrinė pasinaudojus APVA parama.

Parama saulės elektrinėms

Pravartu žinoti

  • Teikiant paraišką atsižvelkite į tai, ar įsirengiama nauja saulės elektrinė, ar tik didinama esamos elektrinės galia bei kuriame regione yra nuosavybės teise valdomas elektros vartojimo objektas – Sostinės regione (Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės, Vilniaus rajonų bei Vilniaus miesto savivaldybėse) ar Vidurio ir Vakarų Lietuvos regionų (Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Utenos apskričių) savivaldybėse.
  • Pildant paraišką reikia nurodyti unikalų gyvenamojo pastato numerį, kurio reikmėms ir bus naudojama elektra. Elektrinė gali būti statoma ir ant negyvenamojo pastato, tačiau pagaminta elektra gali būti naudojama tik gyvenamojo pastato reikmėms;
  • Jeigu elektros vartojimo objekte registruota juridinio ir (arba) fizinio asmens ekonominė veikla (įskaitant registruotą juridinį asmenį, individualios veiklos pažymą ar verslo liudijimą), privaloma pateikti „Vienos įmonės“ deklaraciją. Svarbu ne veiklos vykdymo, o registracijos vieta.
  • Vienas asmuo gali pretenduoti tik į vieną finansavimo priemonę;
  • Pasikeitus aplinkybėms svarbu laiku pranešti APVA ir pakeisti pateiktos paraiškos informaciją laiku, nes kitaip parama gali būti prarasta;
  • Rekomenduojame visada pateikti prašymą didesnės galios saulės elektrinei, taip užsitikrinsite paramą įsirengus didesnei elektrinei nei buvo numatyta.

 

Mūsų ekspertai jums padės

Išrinksime tinkamiausią sprendimą





    Saulės elektrinė namamsSaulės elektrinė versluiAutomobilių įkrovimo stotelėServiso paslaugos


    Atsakome į Jūsų klausimus

    Dažniausiai užduodami klausimai

    ES parama saulės elektrinėms yra skirta fiziniams asmenims, ketinantiems įsirengti saulės elektrines privačioje valdoje arba įsigyti jas iš saulės parkų. Parama saulės elektrinėms administruojama aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA). Ji skiriama ir planuojantiems didinti jau įrengtas saulės elektrines, maksimali kompensacija skiriama už 10 kW įrengtą galią. APVA paramos suma tiesiogiai priklauso nuo įrengtos saulės elektrinės galios.

    Šiais metais paramą gali gauti ir tie namų ūkiai, kurių elektros vartojimo objektuose registruota ne daugiau kaip vieno juridinio arba fizinio asmens vykdoma ekonominė veikla. Tuo atveju kartu su paraiška turi būti pateikta vienos įmonės deklaracija, kurioje reikia nurodyti visas elektros vartojimo objekte registruotas ir vykdomas juridinio asmens ir (arba) fizinio asmens ekonomines veiklas.

    Įdiegti saulės elektrinę privaloma per 9 mėn. nuo kvietimo pabaigos, pateikti APVA mokėjimo prašymą per 9 mėn. nuo kvietimo pabaigos.

    APVA Parama saulės elektrinėms, viso bendram finansavimui suma siekia – 40 mln. eurų.

    • 323 eur./ 1 kw – parama įsirengiant saulės elektrinę ir inverterį
    • 243 eur/1 kw. – parama įsirengiant tik saulės elektrinę, be inverterio

    Saulės elektrinės atsiperkamumas gavus paramą trunka maždaug 3-5 metus.

    Kad būtų lengvesnis procesas, galime nemokamai suteikti pagalbą pildant APVA paraišką, bei susisiekiant su ESO dėl sujungimo sąlygų. Jei reikia pagalbos, susisiekime >> https://greenup.lt/kontaktai

    Kad gauti paramą saulės elektrinėms, svarbu atlikti šiuos veiksmus:

    • Įsitikinkite, kad Jūs turite tinkamą vietą įrengti saulės elektrinę: gyvenamąjį pastatą, butą, sodą ar kitą pastatą ir ar jūsų pastatas yra įregistruotas VĮ Registrų centro Nekilnojamojo turto registre.
    • Prieš pildant paraišką įsitikinkite, kad turite patvirtintas Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) prijungimo sąlygas, kurios užtikrins, kad įrengta saulės elektrinė galės būti prijungta prie elektros tinklų.
    • Užpildykite paraišką čia: https://apvis.apva.lt/
    • Pasirinkite patikimą ir kvalifikuotą saulės elektrinės tiekėją ir pasirašykite su juo sutartį dėl saulės elektrinės įsigijimo. Kreipkitės į mus ir atsiųsime patraukliausią pasiūlymą.
    • Patvirtinkite paraišką ir laukite savo eilės.
    • Kai paraiška bus patvirtinta ir parama Jums bus rezervuota, tuomet galėsite pradėti savo saulės elektrinės įrengimą.